Koffie zetten verhouding, hoeveel scheppen koffie nodig?

Koffie zetten verhouding, hoeveel scheppen koffie nodig?

Wil je een ouderwets lekker bakkie filterkoffie zetten? Dan is het belangrijk om de juiste verhouding water en koffie te gebruiken. Lees de tips hieronder, want ik vertel je precies hoeveel scheppen koffie er nodig zijn voor een goede kop filterkoffie.

Verhouding koffie-water

De verhouding koffie-tot-water is afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt hebben. Voor een 'normale' kop koffie gebruik je ongeveer 6 gram koffie per 100 ml water. Dit komt dus neer op een 60 gram per liter water.

In een koffiekopje past ongeveer 125 ml koffie. Wil je 4 kopjes zetten? Dan is dat 500 ml aan water en 30 gram gemalen koffie.

Hoeveel gram koffie heeft 1 koffieschepje?

Een koffieschepje bevat ongeveer één theelepel aan gemalen koffie en komt overeen met zo'n zes gram. Voor een kop koffie heb je dus ongeveer 1 koffieschepje aan koffie nodig. Heb je geen koffieschepje? Gebruik dan een theelepel.

Als je net begint met het zetten van koffie, houd het dan lekker simpel. Gebruik één koffieschepje per 'normale' kop koffie en experimenteer daarna met de verhoudingen naar eigen smaak.

Gebruik de juiste koffiemaling

Het is belangrijk om je juiste maling te kiezen. Voor een regulier koffiezetapparaat gebruik je filter-maling. Deze maling geeft het beste resultaat. Onze koffie is ook gemalen verkrijgbaar, zoals de Lingestroom.

Iedereen heeft een andere koffiesmaak, dus dit zijn vuistregels. Experimenteer er op los, want dan kom je er achter wat jouw smaak is!


Laat een reactie achter

Berichten moeten eerst worden goedgekeurd voor deze zichtbaar zijn