Betuws Bakkie

Van koffiedroom tot werkelijkheid

Het idee voor Betuws Bakkie ontstond in de zomer van 2020. In een schuurtje op het Betuwse platteland brandde Arnout zijn eerste koffiebonen op een kleine koffiebrander van Engelse makelij. Op zoek naar de ultieme koffiesmaak is hij gaan experimenteren met verschillende soorten bonen, herkomsten, het ambachtelijke brandproces en koffiezetmethoden. 

Al snel kwam Arnout er achter dat het verkrijgen van goede, eerlijke rauwe koffiebonen lastig is. De koffieketen was ondoorzichtig en vaak oneerlijk. Koffieboeren krijgen vaak een onrealistisch lage prijs. Onleefbaar laag zelfs. Van deze koffie wilde hij geen bakkie meer drinken, en anderen Betuwenaren met hem. Drink jij al een (h)eerlijk bakkie?

DE 4 B'S VAN BETUWS BAKKIE:

Als koffiebrander beloven wij duurzaam, eerlijk, kwaliteits- en servicegericht te zijn in onze aanpak van het branden, inkopen en leveren van koffie. Wij waarderen de gemeenschap en zijn toegewijd aan het vormen van positieve relaties met iedereen in de gehele koffieketen. Van koffieboer tot koffiedrinker in de Betuwe. Daarom zijn de volgende beloftes opgesteld:

Bekijk alle koffies